ik ging op zoek naar het helderste punt van de nacht om ongestoord te dromen

ik ging op zoek naar waar de nacht het grootst was en ik mij klein kon voelen, of alleen

In Ik hou van de stad... maar soms produceert het teveel licht ga je mee op een nachtelijke reis. Je reist van een rustige plek op het platteland naar de sluimerende drukte van de stad. De schoonheid van de sterren maakt plaats voor de schoonheid van de lichten achter ramen en op straat. Ondanks al dat licht ben je helemaal alleen. Totdat je een nachtclub vol dansende mensen ontdekt. Vind je hier wat je zoekt?

Ik hou van de stad... maar soms produceert het teveel licht gaat over het zoeken naar de plek waar jij je thuis voelt. Wat heb je liever: heden of toekomst, samen of alleen, platteland of stad? Het platteland geeft ruimte, maar er is weinig te doen. In de stad gebeurt van alles, maar door haar lichtvervuiling verdwijnen de sterren. Is dat erg?

Ik hou van de stad... maar soms produceert het teveel licht is een muziekvideotheater voorstelling met live veejay beelden, elektronische muziek en een onwaarschijnlijke zangeres. Omgeven door drie grote videoschermen versmelt de muziek over de koptelefoon met de videobeelden tot een dromerige ervaring.

De voorstelling Ik hou van de stad... maar soms produceert het teveel licht speelde van 2008 t/m 2011 op festivals , in theaters en op middelbare scholen door het hele land.