Naobers gaat over buren en de traditie om elkaar als buren te helpen.
Naoberschap heette dat vroeger. Buren hielpen elkaar bij het verwezenlijken van gemeenschappelijke doelen en stonden elkaar bij in lief en leed; bij huwelijk, geboorte en dood. Maar ook ondersteunde je elkaar tijdens de oogst en zaaitijden.

De PeerGrouP ging op zoek naar naoberschap in eigen provincie. Op vijf bijzondere locatie in Drenthe wilde de PeerGroup theatervoorstellingen spelen die aanleiding gaven tot gesprekken over wat tegenwoordig naoberschap is of kan zijn. Vaak wordt er gedacht dat het ‘iets van vroeger' is, toen de openbare voorzieningen nog slecht waren en je burenhulp nodig had. Maar is het naoberschap eigenlijk wel echt verdwenen? Niet alleen voor inwoners van de dorpen zelf, maar ook voor theaterliefhebbers buiten deze dorpen leverden de voorstellingen interessante, boeiende en vermakelijke inzichten op.

Makers
Regie: Sjoerd Wagenaar. Spelers: Menno Stijntjes, Sara Wiktorowicz en Christiaan Bloem, Dennis van Tilburg (muziek), Nico Wijnberg (techniek), Elles Kiers (kookkunst). Productie: Dinanda Luttikhedde. Publiciteit: Bert Dijenborgh. Vormgeving: Sgaar

alt : http://www.dennisvantilburg.nl/files/noabers-blaasn-voor-website.mp3